Aldo Paula
theBlog
18-04-2010
Ongewenste vrijheid van meningsuiting
13-04-2010
Rob Oudkerk, serietaxatiefoutenmaker
04-03-2010
Almere aan de Waal
28-02-2010
Waarom Stadspartij Nijmegen NU!
23-05-2009
CTR leidt tot slechte sites
20-05-2009
Content is still King
19-05-2009
Koffie zwart graag!
18-05-2009
Skimmen door gierigheid van de banken
09-05-2009
Binnenstedelijke ondernemers en 'vroeger'
03-05-2009
Air Yeezy Craze
11-07-2008
Stad2.0
theNews
30-10-2012
Kerst 2012
05-11-2012
Sinterklaas in Nederland 2012
29-10-2012
Schrijver Bernlef overleden
17-10-2012
Anouk naar Eurovisie Songfestival 2013
03-10-2012
Schrijver Roelf Bolt overleden
01-10-2012
Bijlmer Parktheater lanceert Bijlmer Jazz
19-09-2012
Dochter voor Robbie Williams
theFilmNews
01-12-2022
Vue Enschede opent 14 december
01-12-2022
Buitenbios in de sneeuw
01-12-2022
Gru en Minions gaan een spannend weekend in
01-12-2022
Première Piece of My Heart
30-11-2022
Nieuwe films in de bioscoop vanaf 1-12-'22
29-11-2022
Black Soil Film Festival
29-11-2022
HBO Max: nieuw in december
theBlog > Almere aan de Waal

Havanna is dood, leve Almere aan de Waal

Er is geen reactie op 'Almere aan de Waal' Laat een reactie achter
FotoGuus Leusden
Nieuwe stadshart van Nijmegen?
04-03-2010

Een ontnuchterende verkiezingsuitslag. D66 maakt een iets mindere spectaculaire groei dan verwacht; een nek-aan-nek-race tussen PvdA en GroenLinks (GL), met als winnaar GL; gewoonNijmegen (gN) bewijst dat er een tweedeling bestaat in Nijmegen en weet hiervan te profiteren: felicitaties zijn op zijn plaats.

Een verkiezing kent ook verliezers: SP en CDA hebben beiden een flinke tik gehad. VVD en Stadspartij Nijmegen NU! hebben ondanks hun enorme inspanningen maar enkele kiezers meer aan zich weten te binden en wisten geen zetelwinst te behalen. ChristenUnie die onlangs een nette en goede campagne haalt geen zetel: ze hebben wel bewezen een factir te gaan worden. Dit alles zet je aan het denken.

DE ANGST REGEERT


Deze verkiezingen gingen dus niet om het verstand, ook niet om emotie, maar het draaide vooral om angst. PvdA verloor minder dan verwacht omdat veel stemmers tactisch toch op hun stemden: Turgay Tankir heeft een zeer sterke campagne gevoerd onder Turkse Nijmegenaren. Letterlijk zei een Turkse Nijmegenaar tegen mij "Kom over 4 jaar maar terug, want de sociale druk om nu op de PvdA te stemmen is enorm!". De Turkse Nijmegenaren zien dat meer als een beloning voor de jarenlange inzet van Turgay, maar waren bang dat de PvdA het niet zou halen en besloten massaal zich achter de PvdA te scharen. Een beetje hetzelfde fenomeen als bij de laatse 2e-kamerverkiezingen toen de Turkse Nederlanders D66 in de race hielden.

D66 profiteerde van de angst voor de PVV. GewoonNijmegen van de angst voor buitenlanders. GroenLinks speelde enorm in op de angst voor het verdwijnen van de linkse paradepaarden: de suggestie werd gewekt dat anderen asfalt zouden verkiezen boven groen, dat Doornroosje niet gebouwd wordt, enz.

Maar dieptepunt van de avond blijft dat er 45% van de Nijmegenaren niet hun stem hebben laten horen. Als ze dit uit ontevredenheid hebben gedaan, dan staat ons nog wat te wachten met de 2e-kamerverkiezingen. Ik verbaas me niet als PVV ook in Nijmegen goed scoort.

HOE VERDER MET DE STAD


Helaas zullen we komende 4 jaar vanaf de zijlijn moeten toe zien hoe de stad
meer en meer verwordt tot een soort van Almere. Dat wij een rijke geschiedenis hebben zal er niets mee gedaan worden, want binnenkort gaan we proberen "Green City" te worden (dat verwacht ik na de "Health City" debacle, lijkt mij dit een logisch vervolg). Cultuur zal synoniem worden met Doornroosje. En de tweedeling tussen Nijmegen-Oost en de rest van de stad zal groeien. Ik maak me zorgen over onze stad.

Ik ben bang dat we straks alleen nog maar geregeerd gaan worden door slogans. Als het maar goed bekt. Heel pijnlijk als je als stad wilt afficheren met kennisstad: niemand kijkt naar de inhoud die vertrouwt men wel naar de jongens en meisjes met de juiste kleur. We krijgen bestuurders die alleen nog maar van boven naar beneden kijken, die de stad zien als een computerspel. We gaan vanaf nu een tijd tegemoet van eeuwige tweede zijn op allerlei lijsten.

Het leger ontevreden burgers zal gaan groeien. De stad zal onbereikbaar blijven, laagdrempelige cultuur zal nauwelijks aan bod komen, alleen winkelketens zullen zich in onze stad vestigen, we blijven de afdragerij van het land. Veel geld zal gespendeerd gaan worden aan experimentjes, elk leuk ideeetje uit Amsterdam zullen we hier uitvoeren. Nijmegen zal gaan verworden tot een pretdorp.

Havanna is dood, leve Almere aan de Waal!We krijgen bestuurders die denken dat Nijmegen gisteren bedacht is en geen heuvels kent en dat wij naar believen mogen kleuren.

Er is geen reactie op 'Almere aan de Waal'
 
Laat een reactie achter
onderwerp
reacties *
uw naam
e-mailadres
Spambeveiliging
Nederlands
English
Deutsch
Français
Voorkom spam: Klik op de citroen
pagina 1/2 | volgende   [RSS]
Ongewenste vrijheid van meningsuiting  (18-04-2010)
Afgelopen vrijdagnacht raakte ik in discussie met twee prototypische SP-ers. Ze kennen mijn politieke betrokkenheid, flirten met het idee om op mijn partij te gaan stemmen, maar stemmen uiteindelijk toch vertrouwd. Ik begrijp heel goed wat ze interessant vinden bij mijn partij: onze roep naar kleinschaligheid, maar wel naar stedelijke proporties. Ik weet ook waar de pijnpunten zijn: onze roep om transparantie. Overmoedig geworden door enkele lezingen filosofie en enkele glaasjes bier besloot ik tot een experiment.
Er zijn 2 reacties op 'Ongewenste vrijheid van meningsuiting' Laat een reactie achter
Rob Oudkerk , serietaxatiefoutenmaker  (13-04-2010)
Rob Oudkerk flirt met het idee om burgemeester te worden van Amsterdam. Hij zal na de eerste ronde meteen er uit liggen, eenvoudigweg omdat hij in Amsterdam bewezen heeft ongeschikt te zijn door een taxatiefout te maken. Daar gaat de job van burgemeester over: geen taxatiefouten maken.
Er is geen reactie op 'Rob Oudkerk, serietaxatiefoutenmaker' Laat een reactie achter
Almere aan de Waal  (04-03-2010)
Een ontnuchterende verkiezingsuitslag. D66 maakt een iets mindere spectaculaire groei dan verwacht; een nek-aan-nek-race tussen PvdA en GroenLinks (GL), met als winnaar GL; gewoonNijmegen (gN) bewijst dat er een tweedeling bestaat in Nijmegen en weet hiervan te profiteren: felicitaties zijn op zijn plaats.
Er is geen reactie op 'Almere aan de Waal' Laat een reactie achter
Waarom Stadspartij Nijmegen NU!  (28-02-2010)
Omdat landelijke partijen draaien om maatschappelijke belangen, luister eens naar hun namen christelijk ..., democratisch ..., socialistisch ..., groen ..., enz.
Er is geen reactie op 'Waarom Stadspartij Nijmegen NU!' Laat een reactie achter
CTR ledit tot slechte sites  (23-05-2009)
Laatst had ik een gesprek met een vriend werkzaam in de SEO-industrie en hij was zo trots dat hij zijn klanten precies kon vertellen hoeveel kliks ze via hem hadden verdiend. Hij keek me ongelovig aan toen ik hem vertelde dat hoe groter zijn succes nu, hoe eerder deze in de toekomst zou ophouden. Mijn stelling is dat wanneer het enige verdienmodel voor uitgevers gebaseerd is op 'doorklikken' dit verschraling van het Web zal betekenen!
Er is geen reactie op 'CTR leidt tot slechte sites' Laat een reactie achter
Content is still King  (20-05-2009)
In 1997 schreef ik mijn eerste artikel met als titel 'Content is King!': een aanval op de misconceptie dat een leuk uitziende website een garantie was voor succes, sterker nog dat vormgeving alles was. Ik haalde mijn gelijk, maar sinds kort lijkt de discussie weer op te laaien.
Er is geen reactie op 'Content is still King' Laat een reactie achter
Koffie zwart graag!  (19-05-2009)
De laatste tijd valt mij steeds vaker op dat ondernemers koffie drinken zonder melk en suiker. Ik spreek gemiddeld 40 ondernemers in de week en bijna allemaal drinken zij hun koffie zwart en zonder suiker. Hun werknemers daarentegen gaan zich makkelijk te buiten aan allerlei frivoliteiten. Daarom tijd voor een nieuwe theorie!
Er zijn 2 reacties op 'Koffie zwart graag!' Laat een reactie achter
Skimmen door gierigheid van de banken  (18-05-2009)
In een poging om sympathie op te wekken waarschijnlijk brengen de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vandaag het nieuws dat banken 31 miljoen schade hebben geleden door pinpasfraude. Dit gebeurt door het zogenaamde Skimmen. Het grappige is dat al heel snel duidelijk wordt dat de winkelier hier voor moet opdraaien, nou dat is wel heel erg flauw. Het Skimmen hebben de banken aan zichzelf te danken en zij wenden hun risico's tot nu toe voornamelijk af op de consument.
Er is geen reactie op 'Skimmen door gierigheid van de banken' Laat een reactie achter
Binnenstedelijke ondernemers en 'vroeger'  (09-05-2009)
Mensen veranderen niet echt, hun gewoontes en behoeften blijven hetzelfde, alleen hoe mensen zich uiten verandert. Veel binnenstedelijke ondernemers klagen dat zij weinig bezoekers hebben. Men doet net voorkomen alsof het "vroeger" beter was. Maar was het vroeger beter?
Er is geen reactie op 'Binnenstedelijke ondernemers en 'vroeger'' Laat een reactie achter
Air Yeezy Craze  (03-05-2009)
Afgelopen zaterdag was de officiële lancering van AIR YEEZY, een samenwerking van Kanye West en Nike. De schoen is nu al omgedoopt tot the Air Jordan van onze tijd. De lancering zorgde voor ware i-Phone taferelen.
Er is 1 reactie op 'Air Yeezy Craze' Laat een reactie achter
pagina 1/2 | volgende   [RSS]
 © 2022 Aldo Paula  •  Powered by beat247